Paloma Báscones Franco, soprano i direcció

Nascuda a Lima (Perú). Estudià Educació Musical i Direcció de Cors al Conservatori Nacional de Música de Lima i Cant al Conservatori de Badalona. Ha participat en cursos de direcció coral amb José Antonio Gutiérrez (Perú), Werner Pfaff (Alemanya), Carlos Fernández (España), Pedro Silva (Veneçuela) i Josep Prats (Catalunya), i de direcció orquestral amb Eduardo García-Barrios (Mèxic), David Mackenzie (EUA), Christoff Hagel i Christoff König (Alemanya) i Carlos Fernández. En el 2002 va realitzar pràctiques a l’Òpera de Bonn.
En abril de 2003 fundà el cor de cambra “Secreto a Voces”, el qual, sota la seva direcció, participà en festivals internacionals, i amb el qual realitzà dos treballs discogràfics.
Ha dirigit diverses agrupacions com la coral infantil Tic-Tac de Sant Feliu de Llobregat, el cor del Conservatorio Nacional de Música de Lima (assistent) i el Coro de Madrigalistas de la PUCP. Ha format part de la directiva del Círculo de Composición del Perú, així com de La Asociación de Directores de Coro del Perú. Actualment dirigeix la Coral Mare de Déu del Turó (Montcada).
És fundadora del cor femení Auditexaudi, forma part del Grup Instrumental Josep Soler i és directora artística del Festival de Música Josep Soler de Barcelona.