Margarida Barbal i Rodoreda, soprano

Estudia cant i clarinet al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i a la Guildhall School of Music & Drama de Londres. Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona i postgraduada en Intervenció logopèdia en trastorns de la veu per la Universitat Ramon Llull. S’especialitza en tècniques corporals aplicades a les arts.
Ha impartit docència a la Universitat Autònoma de Barcelona (1992-2014) i des del 2002 és professora de Tècniques corporals conscients a l’Escola Superior de Música de Catalunya.
Després d’un itinerari artístic en diversos àmbits, especialment com a cantant i directora de cor, des del 2009 se centra en la música de l’edat mitjana.
En aquest camp es forma amb Catherine Schroeder al Centre de musique mediévale de Paris i compta amb l’assessorament de Juan Carlos Asensio.
Ha estat membre del grup Scivias (2009-2014) dedicat a la recerca i la interpretació de la música medieval i particularment l’escrita per dones.
Des del 2015 treballa amb la citarista Catherine Weidemann amb qui ha enregistrat el CD Lumière vivante amb cants d’Hildegarda de Bingen (Psalmos. Freiburg. 2016).